Üç fincandan fazlası reflü sebebi!

Çoğunlukla mide yanması şikayetiyle ortaya çıkan reflü, hareketsiz yaşam tarzına sahip olanlar ile fast-food türü gıdalarla beslenenlerde sık görülüyor.

Üç fincandan fazlası reflü sebebi!

Yaşam kalitesini düşüren hastalık, tedavi edilmezse sindirim problemlerine yol açıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Vedat Göral, besin seçimine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Yağlı ve hazır gıdalar reflünün en büyük nedeni. Ayrıca günde 3 fincandan fazla kahve içenlerde ve geç saatlerde yemek yiyenlerde reflü görülme ihtimali çok yüksek” dedi.
 
Besinlerle birlikte hayatımızın içine giren katkı maddeleri, yani kimyasallar, birçok hastalığa neden oluyor. Çağımızın yaygın hastalıklarının başında gelen reflü, özellikle atıştırmalık diye tabir edilen yiyecekleri tüketen genç kesimde daha sık görülüyor. Göral, “Mide şikayetleri ile gelen hastalarımızın çoğunun reflü olduğunu görüyoruz. Sağlıksız beslenme, stres, uyku problemleri ve kısacası yaşam tarzımızdaki yanlışlar neticesinde reflü ortaya çıkıyor. Önceki yıllarda 10 kişiden sadece 1 veya 2’sinde görülürken, günümüzde her 10 kişinin 8’inde görülüyor. Gıdalardaki katkı maddeleri, mayalı gıdalar, alkol, sigara, çikolata, yağlı gıdalar, aşırı yemek yemek reflüyü tetiklemektedir” dedi.
 
"Aşırı kilolularda daha sık görülüyor"
 
Göral, “Reflü oluşmasında, gıdalardaki katkı maddeleri, mayalı gıdalar, alkol, sigara, çikolata, yağlı gıdalar, susam, geç saatte yemek gibi faktörler reflüyü tetiklemektedir. Aşırı kilo veya şişmanlık, günde 3 fincandan fazla kahve içmek ve karbonhidratlı içecekler de reflüyü ortaya çıkarıyor” diye konuştu.

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte